wish you were here

Spelas på repeat hela denna kväll. Älskar verkligen det nya albumet, otroligt innovativt och retro på en och samma gång.


/analog/

God morgon!
Idag ska jag åka ut till spånga och pyssla lite med analog framkallning av fotografier, ska bli superkul! Nu måste jag skynda mig att fixa lite frukost innan jag hoppar in i duschen. Ciao!

heart is king


knock 'em out

Vaknade med huvudvärk idag, hoppas att kaffekopp nummer ett löser det hela, annars blir det en till. Nu skall jag genast återgå till min morgonhysteri, lyssna på p3 - raka mig - skrubba armarna - klämma pormaskar - sminka mig - dra mot skolan. Kör hårt.

turn 18


Min musiknördiga vän Jesper tipsade mig om denna låt och trodde att jag skulle gilla den. Han hade så jävla rätt.
Det är inte många som brukar kunna tipsa mig om bra musik med tanke på att jag har så varierande och udda musiksmak, alltifrån schlager till house till electro spelas ju konstant i mina lurar. Och vad denna låt bör klassas i för genre kunde jag verkligen inte komma fram till, kan ni?
2011-03-23 @ 21:32:46 Permalink ▲ Musik Kommentarer (1) Trackbacks ()


aptit

Sitter och tittar på två tards som äter. Själv så har jag inte ätit alls idag utan har överlevt på juice och kaffe. I och med all stress omkring mig så har jag varken haft aptit eller lyckats äta något idag, vilket är otroligt udda eftersom jag i vanliga fall brukar äta ordentligt, och lite till.
Känns riktigt obehagligt men samtidigt lite intressant att stress kan utveckla sådana konsekvenser som brist på aptit. Nu måste jag fan ta och varva ned, det kan inte fortsätta så här.
2011-03-23 @ 17:11:39 Permalink ▲ Text Kommentarer (2) Trackbacks ()


panda da panda


Mest spelat idag.
2011-03-22 @ 17:26:07 Permalink ▲ Musik Kommentarer (1) Trackbacks ()


my bathroom

Fotografi: Jag
Det är inte bara utomhus som våren har anlänt, utan även i mitt badrum. Det är både fräscha citrusinfluenser och organiska produkter som dominerar, men även med lite exotiska inslag ifrån asiens alla hörn.
2011-03-22 @ 15:37:07 Permalink ▲ Fashion Kommentarer (0) Trackbacks ()


spring

Kändes helt rätt att ta på sig en vårig skjorta nu. Piggar upp mig själv lite granna med dessa typ av plagg.sprin
2011-03-21 @ 13:30:02 Permalink ▲ Fashion Kommentarer (0) Trackbacks ()


New York

Idag är det en otroligt bra måndag, jag är på riktigt bra humör! Igår bestämdes det att jag ska åka iväg till New York i sommar! Ser verkligen fram emot det, särskilt eftersom vi kommer dit i mitten av Juli då värmen kommer vara på top. Kan verkligen se hur jag och Vincent glider omkring där snyggt sommarklädda och allmänt happy.

2011-03-21 @ 11:10:39 Permalink ▲ Text Kommentarer (0) Trackbacks ()


bbq

Nu sitter jag hos min låtsasbonusfamilj, hos Vincent alltså, och berarbetar den otroligt långa matkoma som pågår i min kropp. Jag och Vincent fixade lite hemmagjorda hamburgare idag och vi båda lyckades trycka ned två stora burgare med BBQsås och extra ost. Känns lite sinnessjukt att 300g nötkött ligger i min mage just nu, det är väl typ ett kofoster?
Imorgon blir det full fokus på studentbiljettförsäljning, mailande och mindmapping. Pluggandet får flyttas till tisdagen. Magsår here we come!
2011-03-20 @ 22:25:40 Permalink ▲ Text Kommentarer (1) Trackbacks ()


man for me

Herregud, klockan är inte ens nio och jag är redan vaken! Jo ni förstår att jag är en hårt arbetande man som idag skall jobba helgpass. 11-16 på McDonalds Sergelgatan. Så kom jättegärna förbi och flirta med mig så blir jag glad.
Ikväll ska jag hjälpa mamma med flyttstädningen och sedan bege mig på en förfest hos Johan på Kungsholmen.
Visningen på våran lägenhet är imorgon, känns otroligt spännande men också lite udda att flera vilt främmande människor ska hem till mig och titta vart jag spenderat mina senaste 19 år...
2011-03-19 @ 08:48:25 Permalink ▲ Text Kommentarer (0) Trackbacks ()


my mind

Jag har knappt hunnit blogga idag efter allt plugg jag suttit i, både Svenska C och Information och Layout har varit ämnen som cirkulerat omkring i mitt huvud de senaste timmarna. Jag pausade vid 13:00 för en lunchpromenad men kort där efter var jag tillbaka till min käre dator. Lyckades även få in ett telefonmöte med min kontaktperson på stundentföretaget för lite dubbelcheck nu i slutspurten!

Ska straxt gräva ned mig i inDesign ett tag till men ska först pausa med lite mascarponeglass, mums!

2011-03-17 @ 17:43:17 Permalink ▲ Text Kommentarer (3) Trackbacks ()


yellow

Photos by kevindooley
2011-03-17 @ 09:59:04 Permalink ▲ Inspiration Kommentarer (1) Trackbacks ()


very funny

2011-03-16 @ 16:36:49 Permalink ▲ Fashion Kommentarer (4) Trackbacks ()


Starry eyed

Åh vad jag älskar att hitta tillbaka till artister och musik man inte haft i iPhonen på länge. Just idag så är det Ellie Goulding som har spelats otroligt effektivt, jag såg henne på Popaganda i somras och gud vilka fina minnen jag har från den festivalen! Ellie känns vårigt, fräscht och inspirerande på samma gång.
2011-03-16 @ 14:48:48 Permalink ▲ Musik Kommentarer (1) Trackbacks ()


turn your back

Vaknade för en kort stund sedan, och idag blev det passande att ligga kvar och mysa lite längre i sängen. Så nu sitter jag med en kopp kaffe och börjar planera upp dagen. Idag så kommer det, precis som igår att dyka upp lite olika saker under dagen. Runt lunchtid så ska jag träffa upp Matilda och hålla i en kort fotokurs med henne och innan dess ska jag försöka hinna med ett möte med en person från Sveriges Radio.
Nu ska jag köra lite hemmaträning i en halvtimme innan jag hoppar in i duschen. Kanske kör lite yoga också, man får ju passa på att springa omkring i underkläder så mycket som möjligt när man är ensam hemma eller hur?


Denna låt med I Blame Coco startar upp min morgon otroligt bra!
2011-03-16 @ 10:02:42 Permalink ▲ Text Kommentarer (1) Trackbacks ()


take a bow


Idag så pimpade jag upp mig lite med en fin fluga kring handleden. Hiss eller diss?
2011-03-15 @ 16:30:00 Permalink ▲ Fashion Kommentarer (4) Trackbacks ()


hit and run

Nu har jag precis vart på en intervju med Sophia som ville skriva om min praktik, min lilla radiokarriär och vikten av att ha kontakter inom mediebranchen. Otroligt duktig tjej! Ska bli kul att se hur intervjun blir i sluändan.
Strax så ska jag iväg till redaktionen för avslutningsmys och kort därefter blir det planeringsmöte!
2011-03-15 @ 14:15:00 Permalink ▲ Text Kommentarer (0) Trackbacks ()


it never ends


Åh herregud. Stressen tar aldrig slut! Nu har studentmössorna kommit till skolan och självklart så är det jag som sitter och väntar in på att folk kommer hit och ska hämta dem. Hoppas bara att allting går som det skall och att det blir bra i slutändan. Wish me luck.
2011-03-15 @ 12:51:18 Permalink ▲ Text Kommentarer (0) Trackbacks ()


back to school

Nu blir det pluggande. Uppgiften är att göra att grafiskt profilprogram åt valfritt företag. Alltså formge och layouta visitkort, kuvert, brevpapper, trycksaker anpassat till branchen, skyltar och lite annat. Jag måste få lite inspiration till detta för att komma igång. Det får helt enkelt bli lite tumblrresearch i tio minuter och sen köra igång.
2011-03-15 @ 11:38:50 Permalink ▲ Text Kommentarer (1) Trackbacks ()


wake upGod morgon.
2011-03-15 @ 09:04:11 Permalink ▲ Text Kommentarer (0) Trackbacks ()


kick up

Nu sitter jag hemma framför Ballar av stål, Rickard och Hampus var här nyligen och hjälpte mig med att installera lite program till min dator. Så nu är jag fit for fight till 100% med min Mac Book Pro. Yeah.

Imorgon så ska jag iväg på ett morgonmöte och sedan sätta mig i skolan för att sälja lite fler biljetter till vår studentskiva som är om två veckor. Sen blir det möte med redaktionen på Moderna Tidskrifter och middag med Vincent. Blir en riktig supertisdag!
2011-03-14 @ 22:49:32 Permalink ▲ Text Kommentarer (1) Trackbacks ()


car crash

Jag och min lillebror har precis ätit och ska strax iväg på en lägenhetsvisning. Ville bara visa hur han ser ut.
Nu vet ni det.
2011-03-14 @ 18:17:56 Permalink ▲ Text Kommentarer (1) Trackbacks ()


hundar, glass och annat mysigt.

Här får ni se lite foton ifrån min praktikperiod, känns lite udda att inte befinna sig på en redaktion under dagarna nu, utan istället spendera tiden i skolan eller på andra platser när man sitter och jobbar.

Världens mysigaste hund!


Innan tryck så placerar vi upp provutskrifter längst med väggarna för att se hur helheten blir, och om man borde ändra i sidplanen.

Kunde man starta sin sista praktikdag bättre än med glasstest?
Herregud vad kul jag haft det under praktiken! Känns otroligt kul att få träffa branchfolk och jobba med det jag är intresserad av fast på ett mer professionellt sätt. I morgon ska jag besöka redaktionen igen för en avslutningsfika för mig. Ska bli superdupertrevligt :)
2011-03-14 @ 14:28:55 Permalink ▲ Inspiration Kommentarer (1) Trackbacks ()


fjorton, mars


Idag har jag och mitt hår brutit mot alla socialt accepterade regler. Det är varken ofixat eller fixat, utan lite slarvigt halvfixat. Men varför skulle jag egentligen behöva se vettig ut i skolan när vissa andra kommer hit i mjukisbyxor och har mössa på sig inomhus.

Men nog om det, idag är det måndag och jag började veckan med en frukostdejt och ett litet minimöte med mig själv. Jag har kommit på så otroligt många projket jag vill starta igång med nu att jag har anteckningar både i iPhonen, macbooken och till och med på kvitton och servetter längst ned i träningsväskan. Ska straxt ladda ned ett mind map-program som kan hjälpa mig att hålla alla dessa planer på plats!
2011-03-14 @ 13:16:19 Permalink ▲ Text Kommentarer (0) Trackbacks ()


lipstick.

Jedward - Lipstick
Här har ni min nya "favoritlåt". Slår allt som jag någonsin hört under hela 2011. Dessutom är det även Irlands bidrag i Eurovision Song Contest detta år. Och jag lovar att jag kommer spelat sönder låten innan de uppträder i maj... och ja kära vänner, kom ihåg var ni hörde det först!
2011-03-13 @ 21:07:55 Permalink ▲ Musik Kommentarer (1) Trackbacks ()


Melodifestivalen

Sitter hemma och småtaggar lite inför melodifestivalen med ett glas vin. Ikväll så ska jag på hemmafest hos Helge, ska bli kul att träffa endel typ av folk som jag inte brukar festa med i vanliga fall!
Idag så gick jag och Röckner på genrepet till melodifestivalen, och efter att ha sett alla låtar live och lyssnat igenom dem så är jag ganska säker på hur slutresultatet blir. Så nu bjuder jag på mitt egna Melodifestivalhoroskåp!

Eric Saade kommer inte att ta förstaplatsen, för den typen av låt som han har tar sig inte till den folkkära nivån. Eric kommer däremot att hamna på en stark andraplats.
På tredjeplats kommer Sanna Nielsen, och detta blir ännu ett år då hon är segertippad men snubblar på mållinjen som vanligt.
Sara Varga kommer vara en utav dessa "antingen eller"-artister. Antingen så kommer hon på 2a/3e/4eplats eller så kommer hon på sista, eller näst sista plats. Linda Bengtzing kommer (som vanligt) att komma på sjunde/åttondeplats. Danny kommer hamna på sjätte/sjunde placering eftersom han är i skuggan av Erics låt.
The Playtones kommer ta en femte eller sistaplats.
Vad händer då med The Moniker, Nicke Borg, Swingfly och Brolle?
Ja, en utav dem kommer att vinna Melodifestivalen ikväll, de resterande bidragen kommer spridas ut bland de tomrum som "finns kvar" på resultatlistan.
The Moniker har sin udda och (sedan en vecka tillbaka) folkets popularitet. Swingfly har sitt lekfulla, lite mer easy going och framförallt ett fräschare bidrag. Brolles låt verkade vara riktigt poppis i publiken, och med hans charmiga utseende och hans lite dansbandsinfluerade bidrag så trivs de små svenska familjerna med att han eventuellt skulle kunna representera Sverige i år.
Däremot, så är jag 90% säker på att Nicke Borg kommer vinna ikväll, hans bidrag är rockigt på en så pass kommersiell nivå att han tveklöst skulle kunna gå raka vägen till Düsseldorf. Hans bidrag kan jämföras med Jay Smiths seger i Idol 2010, det är samma folkliga rockvåg som Nicke Borg surfar på och jag är säker på att han kommer vinna ikväll.
Detta som jag skrivit är alltså endast det jag tror och inte det jag tycker.
2011-03-12 @ 19:34:25 Permalink ▲ Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


Glassbrunch @ Bindefeld

Dagen på min sista praktik vart en lite ovanlig dag. Jag och Angelica tog en långpromenad och besökte lite olika heminredningsbutiker för att fixa presslån till en fotografering nu på lördag. Det gick ganska bra med tanke på kort varsel, men när klockan började närma sig halv fyra så sjönk vårt blodsocker ordentligt och vi flummade till oss bland NK Porslin med varsina tallrikar med guldfisktryck på (?).

Däremot så fick dagen en otroligt bra start på Bindefeld AB där jag och Angelica tillsammans med Jennys och Jessica från modeflickan och Angela blev bjuda på glassprovning. Inom kort kommer nämligen GB med tretton nya glassar som vi skulle provsmaka och bedöma. Det tog inte lång tid innan sockret kickade igång och vi alla var som barn på nytt!
Bild från Angelica.
Angelica, Jenny och Jessica.
Kelly
Hela glada juryn!
De tre senare bilderna snodde jag från Angela Monroe
2011-03-10 @ 23:20:18 Permalink ▲ Fashion Kommentarer (0) Trackbacks ()


praktikperioden

Imorgon är det min allra sista dag av mina underbara åtta veckor på Moderna Tidskrifter. Det känns ganska konstigt att nu vara ledig i två veckor och sedan återgå till skolbänken igen. Däremot så känns det otroligt bra att jag bara om tre månader står på mitt studentflak.

Under min praktik så har jag inte bara lärt mig om arbetslivet generellt, utan även om hur all typ av redaktionellt arbete fungerar, hur man sköter kontakten med både annonsörer, frilansare och fotografer mm. Jag har även fått en stor inblick i hur jag står rent i den grafiska kreativiteten. Alltså vad som är för mycket/för lite, vilka färger som säger vad och hur typografi kan samspela med varandra.

Jag minns speciellt min andra arbetsdag, då jag gick upp klockan halv sex för att hinna med en otroligt tidig omslagsplåtning ute på Täby Galopp med Musse Hasselvall, som redan vid lunchtid avslutades kvickt av diverse olika anledningar. Redan så tidigt under praktiken fick jag uppleva en utav de olika kaotiska upplevelser man kan hamna i i denna branch.

Dessutom har jag ett otroligt fint minne kring lanseringsfesten, där jag inte bara fick mingla med diverse branchfolk, utan även festa med mina kollegor, vippa in på spyan och vakna tidigt dagen efter för att hinna med en tryckdeadline.

Tack så otroligt mycket till Johan, Daniel, Matilda, Angelica, Johannes, Maria, Anna, Linda, Madelene, Andia, Pricilla, Bella, Josefin och alla andra otroligt häftiga människor jag lärt känna under denna tid.
Imorgon dyker det upp bilder från hela min praktikperiod. Stay Tuned.
2011-03-09 @ 23:22:51 Permalink ▲ Text Kommentarer (0) Trackbacks ()


dear diary

Vi höll på att städa här hemma då jag hittade min dagbok från när jag var sju år. Och självklart måste jag dela med mig av mina highlights.
Och ja, jag citerar ordagrant.
"I Fredags bögade mitt sport lov"
"Idag har jag namnsdag men jag har ont i huvudet"
"...och i morgon kommer påskharen. P.S Med överraskning"
"Hej! Idag var det min tatueringsdag. och i Fredags (igår) börgade mitt sommar-lov."
"idag fick casandra ut min lösa tand. Casandra var duktig."
"idag gjorde jag ut min matte bok. och fick börga på i 4:e"
"jag tror casandra inte vill vara ihop med mig längre för hon bryr sig inte!?!!"
"Idag gjorde casandra slut, men jag ska fråga chans på paulina"
(Paulina var Casandras tvillingsyster)
2011-03-09 @ 19:51:30 Permalink ▲ Text Kommentarer (2) Trackbacks ()


refusing

Många har uppmärksammat att jag skriver ganska mycket om musik och så och har därför undrat endel om vad jag tycker och tänker kring de olika bidragen. Så jag tänkte börja med mig att dela med mig utav det bidrag som jag tyckte var bäst av alla. Första gången jag hörde lilla tjuvlyssningen av låten så fastnade jag direkt, och har inte släppt låten över huvud taget. Framförandet är för övrigt helt felfritt enligt mig.
2011-03-09 @ 08:32:00 Permalink ▲ Musik Kommentarer (1) Trackbacks ()


mest spelat vecka nio

Lykke Li / Silent my song
September / Heat Rising
Loreen / My heart is refusing me
2011-03-08 @ 14:30:00 Permalink ▲ Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


to carry on

Just nu hade jag tagit en otroligt fin, överexponerad bild på mig med min webcamera. Om jag hade haft tillgång till en det vill säga..
Imorse runt 09:00 så lämnade jag ifrån mig min nyinköpta mac book pro till ett par tekniker för att se vad som var felet. De trodde precis som jag att det var hårdvaran som strulade, vilket innebär att jag med största sannolikhet kommer få en ny inom kort. Dock så vet jag inte riktigt hur jag kan sitta är och blogga från min gamle cp-pc när jag suttit vid en mac book.
Det är som att gå från champagne till vatten, som från Stockholm till Nässjö, som maj till november, eller som att gå från Södermalm till Södertörn.
Ärligt talat så är det pinsamt att sitta med detta kadaver till dator. Hoppas man slipper bli sedd in-public med denna levande skit.
2011-03-08 @ 13:30:14 Permalink ▲ Text Kommentarer (1) Trackbacks ()


it's killing me

Nu blir det för mycket.
2011-03-07 @ 21:31:02 Permalink ▲ Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()


motiv

Kom precis hem från gymmet nu och ska straxt iväg mot jobbet nu, fyller på lite snabbt med energi så att jag håller mig på top tills ikväll då jag ska få gäster!
Måste bjuda på mig själv lite granna och visa denna bild jag tog igår natt när jag satt ensam och garvade åt Photobooth högt för mig själv!
"Im beautiful in my way 'cause god makes no mistakes baby I was born this way"
2011-03-04 @ 10:36:21 Permalink ▲ Text Kommentarer (0) Trackbacks ()


pro my god!

Nu sitter jag äntligen här, men min nya underbara Mac Book Pro. Herregud vad jag känner mig som en annorlunda person med denna underbara skapelse. Känns faktiskt som om jag inte är singel längre, som om min oskuld är tagen på nytt eller som jag påbörjat ett helt nytt liv och talar ett helt nytt språk.
Mac Book Pro är inte en dator, det är en livsstil.
2011-03-03 @ 22:34:29 Permalink ▲ Text Kommentarer (2) Trackbacks ()


0105

länk
Moodboard/inspiration/känsla/mittinatten/problem/orakrliksominte/depp/tittavadjaghittade/behov/yttrandefrihet
2011-03-03 @ 01:05:46 Permalink ▲ Inspiration Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0