day 02

Day 02 - Your first love

Min första kärlek, min första riktiga kärlek skulle jag snarare säga, startade när jag gick i nian.
Den 12 februari 2008 så grattade jag en söt kille på hans födelsedag. Den 14 februari, dvs alla hjärtans dag, så umgicks vi för första gången. Jag fick ett otroligt br intryck av honom. Han var inte bara otroligt söt och otroligt charmig, han var även lite smått blyg, vilket jag tycker är en supergullig egenskap hos en kille.

Vi hade endel gemensamma vänner och träffades, umgicks och hängde i ungefär två månader innan helgen som skulle förändra allting kom.
  Kärleken och jag åkte iväg tillsammans med två andra vänner till en kompis landställe ute i stockholms skärgård. Det var helgen den 11-12-13e April. Vi alla fyra var otroligt peppade inför helgen som skulle komma. Resan dit var riktigt mysig, vi åkte båt i 1,5 timme och det var en sådan magisk känsla jag hade, som man får väldigt sällan. Dock så är det en viss typ av känsla, när man sitter där på båten, men härliga vänner och solens reflektioner från vattnet som kittlar en på halsen.<

När vi har anlänt och packat in oss så väntade en kväll med god mat och mysiga pratstunder i en stor säng. Dock så var Mr Kärlek lite charmigt udda av sig, som fick för sig att hoppa studsmatta ute i den rätt så ljumna aprilaftonen. Sagt och gjort så gick han och jag ut i trädgården, klockan var kanske tio-elva.. mörkt var det iallfall!
  Vi hoppade otroligt mycket studsmatta, vi skrattade och var glada som små barn. Självklart så blev vi extremt trötta efter allt hoppande och bestämde oss för att lägga oss på studsmattan och vila lite.

Det dröjde inte lång tid innan vi pratat endel och tittat på den stjärnklara himlen och pratat om de olika stjärnbilderna som fanns på den nattsvarta himlen ovanför oss. Mitt uppe i pratandet så ser han och jag en fallande stjärna. För en millisekund ser vi ett vitt litet sken mitt bland alla stillastående prickar, det var verkligen ett stjärnfall! Efter att ha bekräftat det jag såg med killen bredvid mig så konstaterade jag att vi var tvugna att göra det man ska göra när man ser en fallande stjärna - Att önska sig något.

"Blunda och önska dig något nu" sa jag med en glad men lugn stämma.
Sedan gick det max två sekunder innan jag hade vänt mig om och kysst honom.
Vi låg och kramades under himlatäcket ett litet tag till innan vi gick in och värmde oss med våra vänner.

Då hade alla hans och mina bitar fallit på plats, allt kändes bara rätt.
Det tog två dagar innan jag hade kommit hem, suttit mig vid solnedgången vid vattnet där jag bor och ringde upp honom och frågade om vi skulle bli tillsammans. Svaret blev ja, och vi hade ett åtta månader långt förhållande. Det var mitt mitt första, största och bästa förhållande jag någonsin haft.

Och vet ni vad det bästa med alltihopa är? Att min första kärlek, är i dagsläget en utav mina närmsta vänner. Vi umgås lite då och då och pratar om både vardagliga saker och djupa personliga problem. Han är bara för jävla underbar ska ni veta.


day 01

Day 01 - Introduce yourself

Hannes Sundell, född 11 januari 1992.
Jag har alltid bott i samma lägenhet här i Vinterviken i hela mitt liv, dock så ser det ut som om jag kommer flytta inom de närmsta månaderna.
Studerar gör jag på Kunskapsgymnasiet och jag pluggar medieprogrammet med inriktning på grafisk kommunikation. Mina favoritämnen är självklart min inriktning men även svenska och alla de teoretiska medieämnena.

Nu när jag bara har nästan en termin kvar av mina tre år på gymnasiet så är det mycket som pågår i mitt liv. Samtidigt som jag pluggar så funderar jag även på vad jag ska hitta på efter gymnasiet. Plugga vidare är ju ett alternativ, däremot så finns det otroligt många utbildningar att välja bland, men ingen tilltalar mig riktigt till 100% ännu.

Jobbar gör jag även, på McDonalds. Många människor klagar ofta på sina jobb och även mina vänner som jobbar på McDonalds gnäller ofta om dera jobb... men jag är nog en utav de få som älskar mitt jobb. Jag älskar att ha mycket att göra, jag älskar att vara sysselsatt och att ha många bollar i luften. Jag älskar att träffa nya människor och att visa ett bra bemötande. Just nu så är det ett mycket bra jobb med tanke på att jag fortfarande pluggar på gymnasiet.

Som person är jag otroligt social av mig, jag trivs med mycket människor omkring mig och att träffa nytt folk. Positivt inställd är jag till det mesta, men självklart har jag mina trött-på-livet-dagar som alla människor.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som heslt om mig själv, det finns verkligen mycket att säga. Nu känns det däremot som om jag knåpat ihop ett tillräckligt långt inlägg för att de som är intresserade har fått lite påfyllning med info!


i do remember



Herregud vad jag saknar sommaren. Alla kvällar man satt i en park och helt och hållet hade tappat tidsuppfatningen och kunde sitta uppe hela nätter. Jag saknar alla lattepromenader som jag tog. Jag saknar alla picnicar jag hade, alla vattenpipa-i-parkutflykter, alla stunder jag låg och solade. Jag saknar min midsommar, jag saknar pride, jag saknar popaganda och jag saknar den perioden jag hade lägenheten ensam i tre-fyra veckor.
Jag saknar alla fester jag hade, alla gånger vi satt och paradrökte i köket och alla gånger jag vaknade upp bakis i min lägenhet fylld med ölburkar och högvis med disk. Jag saknar sommaren, mer än vad jag saknar någonting annat just nu.


hope



Ibland finns det musik som bara klickar med rätt tillfälle och rätt känslor


mood






Till vänster ser ni en bild på mig, minns inte riktigt hur gammal jag var då, däremot så vet jag hur mycket jag älskade blåbär.
  Ni ser säkert att jag har lila blåbärsfläckar runt mina bulliga kinder som är fyllda med bär. Ser ni även hur jag matchat fläckarna med mina lila galonbyxor jag har på mig? Redan då var jag värsta fashionistan ute i blåbärsskogen. Min mamma och jag brukade alltid plocka blåbär på sensommrarna ute på vårat landställe i norra skärgården. Jag åt alltid lika många blåbär som mamma hunnit plocka ned i korgen. Blåbärsbarn som jag var så satte man mig bara bland blåbärsris, och sedan kunde jag sitta och underhålla mig med de små bären medans de vuxna plockade på. Och varenda gång när vi kom hem så tvättade mamma bort mina blåmärksblå fläckar runt munnen.

Den andra bilden är tagen idag, och ni undrar säkert varför jag valt att kombinera dessa två bilder i samma inlägg. Egentligen behöver ni inte veta det heller. Men den lille blåbärspojken till vänster och denna högra bild har ganska mycket gemensamt, tro det eller ej.
  För precis som blåbärsresterna på min kind, så är stjärnor också bara fläckar på natthimlen. Fläckar som vi alla har legat och tittat upp på mitt i natten. Fläckar som ingen vill torka bort.

Men just nu ser jag inga fläckar, jag ser inga fläckar som borde torkas bort. Jag ser inga fläckar att titta upp på mitt i natten. Jag varken vill det ena eller andra. Jag ser inga fel som ska justeras och jag ser inget ljus längre bort.


december



1200 kronor senare så har jag äntligen införskaffat mig årets julkalender från Body Shop!
Under förra årets decembermornar kändes lättare att kliva upp ur sängen när man visste om att det fanns en liten skönhetsprodukt som väntade på en.

Bara två dagar kvar till första december... herregud vad jag längtar!


box it



På tal om julklappar...(i tidigare inlägget)

efterlysning





Har du eller någon du känner en otroligt bra blogg, som ingen borde missa?
Skriv en kommentar till detta inlägg så kommer jag med största sannolikhet att lägga till bloggen bland den lista av bloggar jag läser dagligen!
Fördel om bloggen är inriktad på följande teman:
Mode, foto, design, hälsa & livsstil.
Det viktigaste är självklart att bloggen är väldigt personlig och edgy.


wish right now





Satte mig och knåpade ihop en fin önskelista på saker som jag önskar mig i julklapp.
Mest önskat är självklart parfymen och bootsen, macbooken köper jag nog ändå senare i vår när jag jobbat ihop lite cash!

Vad önskar ni er i julklapp?


pack it

Hinner bara skriva ett snabbt inlägg nu eftersom jag alldeles straxt ska in och jobba.
Jag har varit lite seg och smådepp de senaste kvällarna, det är liksom bara en typ av trötthet som jag brukar få på kvällarna. Men nu när jag vaknade så kände jag mig lika deppig och seg som jag gjorde igårkväll.

Jaja, alla har ju sina dålig dagar Tänker ni säkert
  Men jag orkar inte börja ta rosenrot igen, så jag får helt enkelt hoppas på att jag har en "dålig vecka"


fabels


alltså..

Alltså dethär var nog det roligaste på länge...
En tjej som är född '95 hade lagt till mig som vän på facebook och vi har en gemensam vän som är 20+ och jag frågade henne varför hon la till mig som vän på Facebook och hur det kommer sig att hon vet vem jag är.
Alla bögar kommer kräkas av skratt när de läst detta!


masochism

Lite bilder ifrån inspelningen igår!



Ser ut som coola indie-trion!



In action



Snygga Rebecka spelade in för första gången, hon var otroligt duktig!



Och jag posar självklart med "jag var ett pervo i mitt förra liv"-looken.


caesar



Idag sitter jag i skolan och pluggar samtidigt som jag dricker kaffe ikapp med beatet.
Soft.


feel it


http://theyellowballoons.tumblr.com/


cannibal



Äntligen har Ke$has nya album släppts på spotify!
Sitter och lyssnar på albumet på repeat nu, albumet är charmigt elektroniskt och har ett skönt sound. Samma typ av musik som på förra albumen men inte lika egdy däremot.
Cannibal är en solklar favorit, men självklart är We R who we R bäst!


hipster


http://-sleepingunderstreetlights.tumblr.com


poo


egoboost


malin

Idag fyller malin år. Därför har jag tänkt att tillägna ett inlägg åt henne och berätta lite om henne.



Malin är en otroligt kreativ person som älskar att dela med sig av tankar och känslor i både bild och text.



På fritiden lyssnar Malin på musik av högsta kvalité



Familjen är otroligt viktig för Malin, speciellt männen i släkten.



Malin prioriterar skolan väldigt mycket, och är dessutom med i elevrådet.
"Allt för utbildningen" Är tatuerat i Malins svank.


backseat

Fick precis ett meddelande från Cissi Wallin på P3Star och imorgon är det åter igen dags för mig att bege mig till studion och spela in mer utav Kärlekspanelen!
Minns första gången jag var med, det var alla hjärtans dag-special och jag och en kille vid namn Anton skulle gå på blinddejt. Det vi gjorde var att testa popping/locking på kulturhuset i sthlm.

Lite kul att kolla igenom gamla bilder under min period som kärleksrådgivare!




Saknar faktiskt mitt rågblonda hår litegranna... nog dags för att återgå till det snart!


toilet




God morgon.


loves me back

Hannes: Vad ska jag skriva ett blogginlägg om?
Vincent: Erhm...du kan skriva att.. nä.. hmm...

15 minuter senare

Vincent: Skriv om någon ny låt du hittat?
Hannes: Men jag har inte hittat någon ny bra låt, eller ja... ingen låt som jag öppet vill säga att jag tycker om iaf.

Vincent: Lägg upp en bild på oss två och säg att vi har blivit tillsammans, hahah.
Hannes: Hur många tror du skulle gå på det?
Vincent: Vet inte, men om du skriver ett lite emoinlägg och låter helt seriöst så kanske någon skulle göra det.


to sleep


http://saintsandsluts.tumblr.com/


dope



Igårkväll hade vi det ytterst trevligt.
Kvällen vad sannerligen mousserande.


futurum

Efter ett minst sagt stressigt besök på sacomässan igår så har jag faktiskt inte hittat mer än två olika utbildningar jag kan tänka mig att söka till.

Den ena utbildningen är en Yh-utbildning på Hyper Island och läsa Digital media, skolan har kontakt med 600 olika reklambyråer runtom i världen där man lätt kan få praktikplats under utbildningen och ev jobb efteråt.
Digital media är ett program som man läser under 1,5 år.

Alternativ nummer två är att läsa Produktionsledare: MediaMalmö Högskola. Utbildningen är på 180hp = 3 år och där fokuserar man mest på att lära sig hur man planerar, strukturerar upp och genomför ett produktionprojekt. Under utbildningen så får man syssla med grafisk design, projektledning och Processledning.

Ärligt talat så har jag ingen aning om vad och var jag helst vill plugga utav dessa alternativ. Det var verkligen så himla svårt att hitta en mediautbildning som blandar praktisk och teoretisk media och kommunikation men som också håller en hög standard. För just nu ser det ut som om jag kommer gå ut med 18,5-19 poäng och jag skulle föredra att plugga med människor som har lika höga ambitioner som jag har.

Alla dessa framtidsplaner... så himla svårt att få allting att falla på plats. Känns däremot som om jag är en bit påväg. Förresten så fyller jag nitton om mindre än två månader, galet alltså!


got the night


Fan, minns inte tumblrlänken :(


tv screen

Sacomässan var sjuktansträngande, ska berätta mer om det senare för nu ska jag iväg till jobbet!
Caio

Plans

Imorgon är det fredag, och för första gången har jag en helg helg nästan helt fullbokad!
Till er som bryr sig lite för mycket om andras liv (varför läser man bloggar annars duh') här kommer min helgplanering!

Fredag
 - Sacomässa 10-14
 - Jobba 16-19
 - Restaurangbesök med familjen 19-21 ["hare så kultt på rstrangen!"]
 - Hooka upp med Axel runt 21-tiden och ha fredagsmys!

Lördag
 - Städa mitt rum
 - Hänga lite på stan med härliga människor
 - Inflyttningsfest

Söndag
 - Ta två tabletter mot lördagens alkoholintag på inflyttningsfesten
 - Plugga
 - Eventuellt träna om jag lyckas få med mig Rickard eller Sonia!
 - Alternativt ta en fotopromenad!


Vad ska ni göra under helgen? 
Spikade planer eller bara slappa?


undergroundnivå

Idag har jag jobbat i hela 8 timmar, och nu har jag varit hemma och bara degat ett tag. Riktigt ordentligt sliten kan man säga.
Då var det minst sagt dags för att köra igång en riktigt peppande låt, så nu taggar jag till igen!


google




Alltså, säga vad man vill om googles makt, men tydligen så vill de inte skryta om sitt ledande besöksantal utan låter bli med att länka dem själva när man googlar Sökmotor.
Värt att nämna är också att Sesam.se stängdes ned så sent som den 17 Juni.

Lite ironiskt är det ju att om man söker på Sökmotor på Altavista, så kommer följande top tre upp:
1 - Altavista
2 - leta.se
3 - google

Där har ju i alla fall Altavista tagit sig i kragen och vart lite kaxiga och placerat sig själva högst uppe! Vilket då innebär att altavista verkligen inte rangordnar efter besökarantal.


Fulkultur


Ni vet det interaktiva spelet Fuldans?
Musiken i bakgrunden blev så otroligt populär att i dagsläget är bandet bakom låten, Fulkultur, riktigt populära!
Förutom att musiken sig är väldigt stilrent elektroniskt utförd så tycker jag att texterna påminner lite om samma stuk som [ingenting]. Det koncept de satsat på verkar vara vinnande, och tänk att man utifrån en interaktiv musikvideo, kan bli så populär? På tal om interaktiva musikvideor så är det inte många som uppmärksammat Robyn's musikvideo till låten "Don't fucking tell me what to do", den kommer dyka upp i bloggen lite senare!
  Men för att återgå till Fulkultur så kan jag länka in mina två favoritlåtar här, som är Knäckebröd och Gasmoln.

Utdrag ut Gasmoln:

Du är ett test för mina dygder
Du är en fest för mina synder
Allting blir så klart på natten
Som ett kolfiltrerat vatten, skiner allting klart.
Du är en tanke så förförande
Samtidigt förgörande

De finns på Spotify, MySpace och Facebook
De kommer även spela på Klubb NOU den 24 November på Underbara Bar på Södermalm.

Ses vi där?
            


sally



Ganska mysigt att vakna upp till detta vackra morgonsken, runt tiotiden på morgonen.


promise

Okej, nu har jag insett att jag inte kan ha monopol på fina bilder.
jag lovar att länka tumblr-bilder och liknande som dyker upp i bloggen.
Promise!


get some


pessimist

Ibland finns det inte ord

lanvin


gear

Jag känner verkligen att julen är påväg nu!
Idag åt jag en lussebulle och köpte en stor förpackning skumtomtar, så otroligt gott att mumsa på medans jag tittar på Desperate Housewifes.

Imorgon har jag inget planerat alls, så jag är totaly ledig! Hör av er om någon vill ses!


name


Juvelen




Så otroligt mysig musik, sitter och spelar en liten Juvelenplaylist samtidigt som jag pluggar Svenska C, om Gerbners  utvidgade kommunikationsmodell och läser, en inte minst sagt en tung essä av Carsten Jensen om journalister som söker sig utanför institutionerna (exempelvis Anna Politkovskaja som dog efter att ha skrivit boken Putins Ryssland)

Nu ska jag sluta plugga och peppa inför pensionärsjävlar som börjar klockan tio, herregud vad jag uppskattar det programmet!


old

Jag har aldrig riktigt förstått mig på uttrycket "gammal är äldst"
Kan någon förklara det?


reboot

Ja, behöver jag ens förklara varför jag skaffade mig en ny blogg?
Honeykid kändes så barnsligt och plojjigt tillslut. Och istället för att byta blogg så fort man vill byta alias på olika sidor så kör jag på förnamnefternamn.blogg.se hur lätt som helst att komma ihåg, ellerhur?


At work

Nu sitter jag på jobbet och har rast, har varit ett ganska lugnt pass so far. Självklart så kommer det alltid in roligt folk som ska beställa. En kille bad om "det köttigaste du kan erbjuds ehy mannen" jag svarade glatt tillbaka: Ehy, jag är det köttigaste vi har här! Kul kille liksom! Fniss.


Monday Morning


Melanie Fiona - Monday Morning

God jävla morgon!

Nu har jag vaknat upp med någon slags svullnad i nacken, eller ja, hela huvudet känns förövrigt ganska tungt.
När jag vaknade upp imorse och såg vädret så var det onekligen svårt att vilja gå upp ur min varma mjuka säng, men eftersom min Pappa fyllde år idag så var det ju självklart att man måste upp och sjunga för gubben!

Idag är det både skola och jobb som står på schemat. Idag har jag Grafisk Kommunikation C där vi just nu arbetar med ett boksomslag. Känns dock inte lika klurigt som CDfodralet vi skulle designa för några veckor sedan.

Nu blir det till att fylla på kroppen med en till kopp kaffe och snart bege sig till skolan!


we are


love story


no mistakes


do it


RSS 2.0